Društvo

Fotografija Grahova uvrštena u kalendar Svjetske meteorološke organizacije

Fotografija Grahova uvrštena u kalendar Svjetske meteorološke organizacije
Foto: Vladimir Tadić | Fotografija Grahova uvrštena u kalendar Svjetske meteorološke organizacije

Glasanje za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (WMO) je završeno, a ubjedljivo najveći broj glasova na Facebooku-u dobila je fotografija Grahova, koju je uslikao fotograf Vladimir Tadić iz Čelinca.

Konkurs na koji su pozvani svi fotografi, profesinalci i amateri, iz čitavog svijeta WMO je raspisala povodom 71. godine postojanja, a najbolje fotografije biće uvrštene u kalendar za 2022. godinu.

Pristiglo je više od 1 000 fotografija, a izbor je sužen na 60 finalista, koje su postavljene na Facebook stranicu WMO gdje su posjetioci imali priliku da ‘’lajkanjem’’ pruže podršku svom favoritu i na taj način pomognu pri konačnom izboru.

Kombinacijom glasanja stručnog žirija i popularnog glasa na društvenim mrežama WMO biće izabrano je 13 fotografija od 60 finalista među kojima je i slika našega fotografa Vladimira Tadića, inače jedinim motivom iz BiH u trci za mjesto u kalendaru.

"Zahvaljujem se svima koji su se uključili! Bilo je lijepo gledati naše ljude kako se odazivaju i podržavaju fotografiju Grahova ujedinivši se oko ljepote naših krajeva, podržavajući na taj način moj rad i mene kao domaćeg autora. Zbog toga je ta fotografija, za mene, već postigla uspjeh čak i da se ne nađe u kalendaru Svjetske Meteorološke Organizacije. Nadam se da će sledeće godine, među finalistima, biti više autora iz neše zemlje kako bi pokazali svijetu dio naših prirodnih ljepota", poručio je Vladimir Tadić, čija je fotografija sa motivom iz Makedonije prošle godine uvrštena u ovogodišnji kalendar WMO.

(Seesrpska)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije