Društvo

Gašić: Neće biti poskupljenja namirnica

Gašić: Neće biti poskupljenja namirnica
Foto: RTRS | Gašić: Neće biti poskupljenja namirnica

BANJALUKA - Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić istakla je da neće biti povećanja cijena namirnica, ponovivši da nema potrebe za pravljenjem zaliha.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je Vlada danas usvojila Uredbu o vraćanju cijena na nivo od 5. marta kada je u Srpskoj potvrđen prvi slučaj lica zaraženog virusom korona.

"Cijene koje su bile 5. marta ostaju na snazi i za ubuduće dok traje situacija u kojoj se nalazimo", rekla je Gašićeva nakon vanredne sjednice Vlade.

Prema njenim riječima, na ovaj korak su se opredijelili kako bi pružili dodatnu sigurnost građanima.

"Na ovaj način želimo da ukažemo ljudima da nema razloga za paniku. Naše tržište je uredno snabdjeveno, imamo dovoljne količine svih osnovnih životnih namirnica, a uredan je i protok robe. Građani mogu da budu sigurni da neće biti bezrazložnog povećanja cijena osnovnih životnih namirnica", naglasila je Gašićeva.

Ona je dodala da Vlada čini sve što može da zadrži redovno funkcionisanje društva.

"Nema potrebe za stvaranje zaliha, a cijene držimo pod kontrolom. Svi treba samo da budemo samodisciplinovani i da se pridržavamo mjera koje su propisali Mininistarstvo zdravlja i Institut za javno zdravstvo jer ćemo prateći instrukcije i upustva svi doprinijeti tome da što prije i na bezbolniji način izađemo iz ove situacije", rekla je Gašićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije