Društvo

Gimnazijalci nakon 40 godina u učionicama punim uspomenama

Gimnazijalci nakon 40 godina u učionicama punim uspomenama
Foto: N.N. | Gimnazijalci nakon 40 godina u učionicama punim uspomenama

SANSKI MOST - Generacija učenika Gimnazije u Sanskom Mostu koji su prije četiri decenije okončali srednjoškolsko obrazovanje proslavila je 40. godišnjicu mature.

Nekadašnje školske kolege su se okupile ispred zgrade ove obrazovne ustanove, a potom su obišli učionice i prostor gdje su proveli, kako kažu, najljepše godine svog života.

Neki od njih su se susreli prvi put nakon toliko vremena, a sastanak je bio ispunjen emocijama i evociranjem uspomena na školsko doba.

"Sticaj okolnosti je bio takav da nikada dosad nismo obilježavali godišnjice naše mature, tako da je ovo bio zaista emocionalan susret za sve nas. Fizički smo se promijenili, ali u duši smo ostali isti, jer nas povezuju zajednička mladost i one tanane životne niti koje je teško opisati riječima", istakao je Jasmin Zukanović, jedan od organizatora ovog događaja.

Kaže da su se na jednom mjestu okupili bivši maturanti svih nacionalnosti i da im etničke razlike nikada, pa ni sada, nisu predstavljale prepreku da se druže i dobro razumiju.

"Sve je proteklo u veselom raspoloženju i podsjećanju na gimnazijsko doba, koje je jednostavno neizbrisivo iz naših sjećanja. Sjetili smo se stare zgrade Gimnazije, koja se u naše vrijeme nalazila odmah uz lijevu obalu Sane, koju smo pohađali i koja je u međuvremenu srušena. Podijelili smo uspomene na naše profesore, od kojih većina, nažalost, više nije među živima", kazao je Zukanović.

Bivši gimnazijalci su se nakon okončanja školovanja rasuli širom svijeta, manji dio ih je ostao u rodnom gradu, a većina danas živi u brojnim svjetskim državama. Bio je ovo za njih dan iz snova koji je, nakon okupljanja u školi, nastavljen u jednom ugostiteljskom lokalu u Sanskom Mostu, a ovom prilikom su se dogovorili da već iduće godine organiziraju ponovni susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije