Društvo

Godišnjica ubistva Branislava Garića uz protestnu šetnju u Doboju

Godišnjica ubistva Branislava Garića uz protestnu šetnju u Doboju
Foto: N.N. | Godišnjica ubistva Branislava Garića uz protestnu šetnju u Doboju

DOBOJ - Deveta godišnjica ubistva Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a i predsjednika dobojskog odbora te stranke, bila je povod za protestnu šetnju i okupljanje ispred Policijske uprave Doboj.

Na čelu kolone koja se okupila ispred Gradske uprave Doboj, a zatim krenula ka policiji bio je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, Obren Petrović, gradonačelnik Doboja i njegov zamjenik Nebojša Marić, Aleksandra Pandurević, poslanik u PS BiH, te Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

Na pitanje zašto su se okupili ispred PU, a ne ispred pravosudnih institucija koje su 2010. godine oslobodile krivice Rajka Savića za ubistvo Garića, zamjenik gradonačelnika Nebojša Marić je kazao da je bilo propusta u istrazi za to ubistvo, koja je doprinijela oslobađajućoj presudi.

Vukota Govedarica, lider SDS-a rekao je između ostalog da je Garić ubijen na svirep način, a niko za to nije odgovarao.

"Ovo je u stvari apel da budemo pravna država, da budemo država koja poštuje institucije, ali institucije koje vode ljudi koji ne dobijaju zadatke od svoje političke organizacije već moraju da rade u interesu gradana RS", rekao je Govedarica.

U protestnoj šetnji učestvovali su zaposleni u Gradskoj upravi bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju, te u ustanovama i institucijama čiji je osnivač grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije