Društvo

Gojković: Proširiti kapacitete za liječenje malignih bolesti

Gojković: Proširiti kapacitete za liječenje malignih bolesti
Foto: Arhiva | Gojković: Proširiti kapacitete za liječenje malignih bolesti
N.N.

BANJALUKA - Profesor onkologije na Medicinskom fakultetu u Banjaluci Zdenka Gojković rekla je da treba proširiti kapacitete za liječenje pacijenata oboljelih od malignih bolesti u periodu dok se ne izgradi odgovarajući objekat za te namjene u okviru Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Gojkovićeva, koja je potpredsjednik Gradskog odbora SP u Banjaluci, navela je da bi se na tom planu na lokaciji zgrade Stare hirurgije u Banjaluci mogla kadrovski i na svaki drugi način oformiti vrsta palijativnog zbrinjavanja pacijenata koja bi imala do 15 kreveta za liječenje oboljelih od ovih bolesti.

Ona je rekla da za takvo nešto postoji saglasnost resornog ministarstva i rukovodstva UKC-a, jer se u svijetu i kod nas, nažalost, dešava ekspanzija malignih bolesti.

"Prepoznajući ovu situaciju naša partija sa partnerskim strankama smatra da su sadašnji kapaciteti za liječenje malignih bolesti nedovoljni zbog čega se već krenulo u izgradnju novog objekta čija će gradnja, uz Kliniku za palijativno zbrinjavanje pacijenata u okviru UKC-a, potrajati tri godine", izjavila je Gojkovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je poručila građanima da što više daju krv u za to nadležnim zdravstvenim ustanovama, te je dodala da na tom planu spasavanja života treba afirmisati dobrovoljno davalaštvo.

"Apelujemo da poslodavci striktno ispoštuju zakonske obaveze da se ljudima koji daju krv obezbijede dva slobodna dana", dodala je Gojkovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije