Društvo

Govedarica kum slave grada Doboja

Govedarica kum slave grada Doboja
Foto: N.N. | Govedarica kum slave grada Doboja

DOBOJ - Slava grada Preobraženje Gospodnje dovela je u Doboj lidera SDS-a Vukotu Govedaricu, koji je na poziv ovdašnjeg gradonačelnika Obrena Petrovića bio kum gradske slave.

Poziv za kumstvo, kaže Govedarica, dobio je još prije nekoliko mjeseci, pa je, iako je Hercegovac, umjesto u Trebinje, koje takođe praznuje Preobraženje Gospodnje, ipak došao u Doboj.

"Kada nekoga zovete za kuma pretpostavljam da mu dajete posebnu vrstu povjerenja, tako danas ja vidim svoju ulogu. Može se vrlo lako desiti sljedeće godine da budem kum slave Trebinja", kazao je uz osmijeh Govedarica, koji je prisustvovao i liturgiji u hramu svetih apostola Petra i Pavla.

Liturgiji su prisustvovali Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a, i Milan Miličević, šef SDS-ovog Izbornog štaba i načelnik opštine Teslić.

"Ja sam ovdje dosta često i mislim da je ovo grad koji zaslužuje daleko veću pažnju, a rekao bih i podršku, potrebu da se razvije", kazao je Mladen Ivanić te dodao da je Doboj jedan od ključnih temelja RS.

Gradonačelnik Petrović nije prisustvovao liturgiji, ali u crkvi su se mogli vidjeti Nebojša Marić, njegov zamjenik i SDS-ov nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 5, potom Slavko Gligorić, nosilac DNS-ove liste, Boris Jerinić, pomoćnik ministra odbrane BiH, kandidati za poslaničke mandate... Arhijerejsku liturgiju uz sasluženje sveštenika dobojskog namjesništva služio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji je tom prilikom u čin đakona rukopoložio Vladu Mojevića, svršenog bogoslova iz Doboja. Vjernicima nije promaklo to da osim Nebojše Marića i još nekoliko kandidata sa SDS-ove liste niko od ostalih zvaničnika nije učestvovao u darivanju krsta, litija i ikona.

Rezanje slavskog kolača i slavski ručak priređeni su u skupštinskoj sali, koja je za razliku od prošle godine bila popunjena do posljednjeg mjesta, a Obren Petrović, između ostalog, rekao je da je narod nezadovoljan i da traži više, ali da se samo zajedničkim radom može nešto postići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije