Društvo

Grabovcu amputirane noge i šake: "Policija je uvijek uz mene"

Grabovcu amputirane noge i šake: "Policija je uvijek uz mene"
Foto: Ustupljena fotografija | Grabovcu amputirane noge i šake: "Policija je uvijek uz mene"

BROD - Plave uniforme još jednom su pokazale humanost, a pripadnici policijske stanice Brod odlučili su ponovo prikupiti novac za nabavku ortopedskih pomagala sugrađaninu Lazi Grabovcu.

Inače Grabovcu, kojem su amputirane obe noge i šake, za polurobotsku protezu za ruke potrebno je oko 80.000 maraka, a kako bi mu olakšali svakodnevicu u akciju su se uključili njegovi brojni sugrađani.

Do kraja februara za Grabovca je aktivan i "Mtel" humanitarni broj  1403.

Kako je za "Nezavisne" rekao Milomir Balatunović, komandir Policijske stanice Brod, za sugrađanina su u kolektivu stanice po drugi put prikupili novac  koji su mu juče i uručili.

"Ima nas 46 radnika i od plate smo koliko je ko mogao odvojili nešto sredstava za Lazu koji je nažalost bolestan. Ovo je malo mjesto gdje se svi poznajemo. Grabovac je izuzetno dobar i pošten čovjek, iz poštene porodice ali nažalost zbog bolesti su mu amputirane obe noge i šake. Potrebna mu je proteza koja će imati funkciju rada prstiju pa se nadamo da će moći samostalno obavljati neke osnovne stvari", rekao je Balatunović.

Kako je naveo Boračka organizacija u Brodu nedavno je organizovala humanitarni koncert za Grabovca, a i tu se odazvalo dosta pripadnika policije koji su kupovinom karata skromno učestvovali i u toj akciji.

Grabovac se zahvalio svojim sugrađanima na pomoći, a kako je naveo policija je uvijek bila uz njega jer njegovi problemi traju godinama.

"Policija mi je i ranije pomagala, svaki put su učestvovali u akcijama. Mimo toga dolazili su često i pružali mi svaku pomoć. Uvijek su mi bili na raspolaganju, nemam riječi. Svi su se odazvali i građani institucije. Na meni je da se potrudim i da to sve opravdam",  rekao je Grabovac.

Kako je naveo, nada se da će mu polurobotske ruke olakšati život.

"Još ne znam kako će to funkcionisati ali uvjeren sam da će mi biti dobro jer u razgovoru sa stručnim osobama zaključio sam da bi mi to svakako olakšalo neke aktivnosti koje samostalno dosad nisam mogao", zaključio  je Grabovac.

Grabovac je inače borac Vojske Republike Srpske koji je obolio od Birgerove bolesti i zbog toga ostao bez obje noge i šake.

Žiro račun za Lazu Grabovca je : 562 150 819 1100 624 NLB banka

Uplate iz inostranstva preko [email protected]  za Lazu Grabovca.

Povezana vijest:

Policajci sugrađaninu dali novac za ortopedska pomagala

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije