Društvo

Građani se okupili ispred Federalnog parlamenta zbog štićenika Zavoda Pazarić

Građani se okupili ispred Federalnog parlamenta zbog štićenika Zavoda Pazarić
Foto: N.N. | Građani se okupili ispred Federalnog parlamenta zbog štićenika Zavoda Pazarić

SARAJEVO - Ispred zgrade Federalnog parlamenta, gdje je u toku sjednica Predstavničkog doma, okupili su se građani povodom objave uznemirujućih snimaka štićenika Zavoda za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić.

"Svi smo mi djeca iz Zavoda Pazarić. Samo za razliku od njih mi imamo mogućnost ustati i promijeniti stvari, ali ne radimo to. Ta sila koja se sprovodi nad tom djecom koja bi trebala biti pod zaštitom sprovodi se također i na nama samo kroz drugačije načine i mehanizme", rekao je Alečko Kantar.

On je došao na okupljanje zbog dešavanja koja se konstantno provode u Zavodu.

"Svjedočili smo fotografijama na kojima su djeca svezana. Činjenica da mi moramo biti na ulici i tražiti da se pobrinu za tu djecu na način kako zaslužuju to je poražavajuće", kazala je Aida Feraget.  

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Predstavnički dom zadužio je radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić, kao i da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u Zavod, te o svemu tome obavijesti Predstavnički dom radi odgovarajuće reakcije.

POVEZANA VIJEST: Šokantni snimci iz Zavoda "Pazarić": Vezuju djecu za krevete i radijatore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije