Društvo

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tradicionalno s lovcima

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tradicionalno s lovcima
Foto: N.N. | Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić tradicionalno s lovcima

BIJELJINA - Druženjem u lovačkom domu u Gornjim Zagonima danas je ozvaničen početak lovne sezone na nisku divljač, a gradonačelnik Bijeljine i predsjednik skupštine Lovačkog društva "Semberija" Mićo Mićić istakao je ovom prilikom da su ovakvi susreti najbolji podsticaj za razvoj lovnog turizma.

"Danas su ovdje i lovci iz drugih opština i gradova, družimo se, idemo u goste jedni drugima, i samo tako možemo izgraditi ambijent za razvoj lovnog turizma. Podsjetiću vas da su nekada u Semberiju dolazili Italijani kako bi lovili prepelice, a podatak da naše udruženje ima više od 1.000 članova, dovoljno govori o potencijalu koji posjedujemo", naglasio je Mićić.

On je naveo da će lov na fazane i zečeve biti dozvoljen narednih 11 sedmica.

"Cilj nije da ulovimo što više divljači, nego da sačuvamo prirodu. Sve ovo je nastalo na bazi dobrovoljnog rada i lijepog druženja, a rezultat je 17 lovačkih sekcija u Semberiji i veliki broj lovačkih kuća. Osim toga, možemo da se pohvalimo brojnim članovima koji su takozvani zaslužni lovci, stariji od 65 godina, koji duže od dvije decenije plaćaju članarinu", kaže Mićić.

Predsjednik lovačke sekcije Zagoni Zdravko Stevanović istakao je da Lovačko udruženje „Semberija“ svake godine pusti u lovište više od 5.000 fazana i obezbijedi nekoliko tona hrane za visoku i nisku divljač.

"Ove godine, naša sekcija je odlučila da ne lovi zeca jer ga nema mnogo u lovištu. Fokusiraćemo se na fazane, a dozvoljen je i odstrel predatora - šakala, lisice, kune", dodao je Stevanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije