Društvo

Gradonačelnik Sarajeva: Građani uznemireni, preduzmite potrebne mjere

Gradonačelnik Sarajeva: Građani uznemireni, preduzmite potrebne mjere
Foto: Tanjug/AP | Gradonačelnik Sarajeva: Građani uznemireni, preduzmite potrebne mjere

SARAJEVO - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je sve nadležne institucije da preduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti povodom informacije da bi kineski turisti iz Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa, koji su stigli u BiH mogli posjetiti Sarajevo.

Skaka je rekao kako vjeruje domaćim stručnjacima i institucijama, ali se istovremeno mora imati u vidu da su građani uznemireni i traže reakciju.

"Glavni grad BiH je turistička destinacija i to treba imati posebno u vidu kada se pristupa ovakvim situacijama", izjavio je Skaka.

On je dodao da je grad spreman da ponudi svaku vrstu pomoći i podrške nadležnima da se preduzmu mjere prevencije i zaštite, prenose federalni mediji.

Kineski turisti koji su stigli iz Vuhana, grada u kojem je žarište epidemije koronavirusa, danas su ušli u BiH na graničnom prelazu Klek.

Prethodno su bili u Dalmaciji i na Plitvičkim jezerima, a u Evropu su doputovali avionom koji je sletio na aerodrom u Milanu, gdje su prošli skrining stanja organizma i niko nije imao simptome bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije