Društvo

Gradski odbor SNSD-a uputio inicijative za unapređenje školstva

Gradski odbor SNSD-a uputio inicijative za unapređenje školstva
Foto: N.N. | Gradski odbor SNSD-a uputio inicijativu za unapređenje školstva

BANJALUKA - Članovi Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, Anja Ljubojević i Aleksa Barudžija, pokrenuli su inicijative za unapređenje u sistemu srednjoškolskog obrazovanja na području Banjaluke.

Ljubojevićeva je rekla da je cilj ove tri inicijative, koje su uputili Ministarstvu prosvjete i kulture RS i nadležnim odjeljenjima u Gradskoj upravi Banjaluka, kvalitetnije školovanje i veća konkurentnost na tržištu rada.

"Našom inicijativom 'Tri škole pod jednim krovom" želimo da izgradimo novi objekat koji će zadovoljiti sve potrebe Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, Građevinske škole i Škole učenika u privredi", kazala je Ljubojevićeva.

Istakla je da će taj novoizgrađeni objekat, pored opremljenih učionica i kabineta, imati i biblioteku, školski i računarski centar.

"Objedinjavanjem ovih škola olakšaćemo nastavni proces, a takve škole će istovremeno zahtjevati manje sredstava za održavanje", objasnila je Ljubojevićeva.

Barudžija je istakao da se druga podnijeta inicijativa tiče prakse u srednjim stručnim školama, a treća promjene upisne politike.

"U nekim školama se svi nedostaci praktične nastave mogu riješiti povećanjem broja časova praktične nastave u školama koje za to imaju mogućnosti", rekao je Barudžija.

Naglasio je da bi srednje škole takođe trebalo da prate broja nezaposlenih sa biroa i prema tome korigovale upisne kvote.

Ljuban Bajić, član Savjeta za obrazovanje Gradskog odbora SNSD-a, rekao je da podržava ove inicijative, te da su problemi koji se pokušavaju riješiti ovim inicijativana decenijski problemi u Banjaluci.

"Nadam se da će Skupština grada i gradonačelnik razmotriti ovu inicijativu i da će se krenuti u njihovu realizaciju", rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije