Društvo

Grand Trade zadovoljio sve uslove i dobio novu ekološku dozvolu

Grand Trade zadovoljio sve uslove i dobio novu ekološku dozvolu
Foto: N.N. | Grand Trade zadovoljio sve uslove i dobio novu ekološku dozvolu
N.N.

Kompaniji Grand Trade izdata je nova ekološka dozvola za najveći stambeno-poslovni kompleks u izgradnji u najužem jezgru Banjaluke.

Nadležno Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS ovu dozvolu za nadzemni dio kompleksa i za garaže izdalo je nakon sveobuhvatne analize priloženih dokaza koje je izradio Tehničko ekološki zavod Banjaluka, kao i utvrđivanja da su ispunjeni uslovi predviđeni Zakonom o zaštiti životne sredine. Utvrđene su i detaljne  mjere zaštite uticaja na vazduh, vodu, zemljište, zračenje, požare, otpade, kao i zaštitu od buke.

"U zakonom određenom roku dostavljeno je mišljenje grada Banjaluka, kojim se potvrđuje da do dana odlučivanja nije bilo primjedbi i sugestija zainteresovane javnosti na podneseni zahtjev i dokumentaciju, niti je nadležno odjeljenje grada Banjaluka imalo primjedbe prema mišljenju od 20.07.2021. godine." , navedeno je, između ostalog u obrazloženju Rješenja koje je izdalo nadležno ministarstvo.

Dozvola je pravosnažna i izdata je nakon ponovnog postupka za pribavljanje zbog isticanja roka prethodne dozvole za koju su, takođe, ispunjeni svi predviđeni uslovi i obaveze.

"Riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu koji nije samo estetski reprezentativan, već i po savremenom i veoma kvalitetnom načinu gradnje uz korišćenje prvoklasnih materijala. Ističemo da smo zahtjev za novu ekološku dozvolu podnijeli u zakonski predviđenom roku, kao i da su u svakom trenutku  poštovani svi ekološki standardi", rekla je portparol kompanije Grand Trade Milana Sitničić.

Ekološka dozvola izdata je uz prethodan uvid u faze gradnje, namjene i spratnosti objekata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije