Društvo

Grand trade među najuspješnijim kompanijama u BiH

Grand trade među najuspješnijim kompanijama u BiH
Foto: N.N. | Grand trade među najuspješnijim kompanijama u BiH

Grand trade d.o.o. Banjaluka među najuspješnijim je i najbolje vođenim kompanijama u Bosni i Hercegovini.

Ocijenila je to na osnovu iscrpne analize bilansa prva i najveća bonitetna kompanija u državi, LRC BIS Sarajevo, te dodijelila certifikat bonitetne pouzdanosti Grand trade-u.

Za dodjelu međunarodno priznate reference kao pouzdanog pokazatelja finansijske stabilnosti i kvaliteta rada, Grand trade zadovoljila je sve kriterije, te ocijenjena najvišom bonitetnom ocjenom.

Time je potvrđeno da je Grand trade kao kompanija veoma pouzdana i preporučljiva za saradnju.  

"Certifikat dodjeljujemo samo onim pravnim licima koja ostvaruju natprosječne indikatore uspješnosti i zadovoljavaju jasno i precizno definisane kriterijume uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija. Certifikat Pouzdanost nosiocima osigurava konkurentnu prednost i ugled u odnosu na ostatak industrije. U obzir su uzete, uslovno rečeno, tri godine – prethodna, tekuća (posljednja izvještajna) poslovna godina, kao i projekcija pokazatelja za narednu godinu na osnovu istorijskih rezultata", rekla je direktor LRC BIS kompanije Jadranka Kuljanin.

Ukupna ocjena statusa kompanije urađena je na osnovu dinamičkih i statičkih indikatora, odnosno ocjene indikatora o finansijskoj poziciji i finansijskom rezultatu.

Kompanija Grand trade od samog početka svog rada posluje pozitivno i bilježi značajne rezultate, zbog čega nije ni iznenadila potvrda kvalitete.

"Još po rezultatima poslovanja u 2018. godini,  kompanija Grand trade bila je po dobiti najuspješnjija u kategoriji srednjih preduzeća. Sve to, kao kompanija koja investira u nekretnine, postižemo odličnim rukovođenjem, poštovanjem zakonitosti i što je svakako značajno – insistiranjem na kvaliteti u svim radovima", rekla je portparol kompanije Grand trade Milana Sitničić.

Kompanija Grand trade osnovana je 1996. godine. Danas je poznata po gradnji jednog od najvećih stambeno-poslovnih kompleksa u Bosni i Hercegovini i regionu. Prepoznata je i kao kompanija koja se osim poslovnih aktivnosti, bavi i društveno-odgovornim radom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije