Društvo

Granična policija BiH za gorivo izdvojila 3,7 miliona KM

Granična policija BiH za gorivo izdvojila 3,7 miliona KM
Foto: Arhiva N.N | Granična policija BiH za gorivo izdvojila 3,7 miliona KM

SARAJEVO - Granična policija (GP) BiH sklopila je ugovor po 11 od 23 lota na tenderu za nabavku trogodišnjih količina goriva za šest regionalnih ureda i 26 lokalnih jedinica te agencije.

Prema detaljima javnog natječaja, kompletna javna nabavka koštaće 3,7 miliona KM, a ugovore za ovih 11 lotova dobili su "Nestro petrol" a.d. Banjaluka za osam ureda i jedinica na području RS i jednu u distriktu Brčko, odnosno "Holdina" d.o.o. za dvije regionalne jedinice na području Federacije, u Čapljini i Neumu.

"Granična policija pokrenula je postupak nabavke goriva podijeljen na 23 lota, koji su ujedno i lokacije na kojima se vrši isporuka goriva. Ovim postupkom predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma na period od tri godine, a s obzirom na to da je procijenjena vrijednost 3.690.765 KM, na godišnjem nivou ona iznosi 1.230.255 KM", navodi Sanela Duković, portparol GP BiH.

Pojašnjava kako je postupak proveden za sve lotove, ali da je za pet uložena žalba, zbog čega je vraćen na ponovno razmatranje te će biti donesena odluka i za pet lotova. Podsjećaju da je bh. granica u dužini od 1.604 kilometra, te da ju je neophodno kontinuirano nadzirati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije