Društvo

Grijna sezona bez velikih kvarova

Grijna sezona bez velikih kvarova
Foto: N.N. | Grijna sezona bez velikih kvarova

LUKAVAC, BIJELJINA - Toplane u Bosni i Hercegovini zadovoljne su isporukom toplotne energije i grijna sezona odvija se bez velikih poteškoća.

Kako su nam potvrdili iz više opština, većih kvarova na mrežama nije bilo. Pritužbe građana su svedene na minimum, i u toplanama se nadaju da će tako i ostati.

Mladen Krasavac, direktor bijeljinske "Gradske toplane", kaže da redovno isporučuju toplotnu energiju i da imaju zanemariv broj žalbi.

"Zahvaljujući monterima uradili smo dobar remont. Rekonstruisali smo dio magistralnog toplovoda oko 150 metara, a 200.000 KM smo dobili od grada Bijeljina. Uradili smo redovni godišnji remont postrojenja, zamijenili mali ekran na kotlu koji nam je ranije pravio probleme i sezona je dobra", kaže Krasavac.

U JPR "Rad" iz Lukavca, u kojem je prošle sedmice nekoliko ulica nakratko ostalo bez grijanja, kažu da su svi kvarovi otklonjeni u roku od nekoliko sati, te da je dosadašnja sezona protekla uredno.

"Može se reći da smo prezadovoljni grijanjem jer nije bilo većih kvarova ako izuzmemo taj jedan. Što se tiče reklamacija na grijanje, ni tu nije bilo posebnih pritužbi od strane građana. Prezadovoljni smo", rekao je Anel Osmanović, portparol ovog preduzeća, i dodao da sezona grijanja traje do 15. aprila.

Zoran Knežević, v.d. direktora prijedorske "Toplane", rekao je da su uprkos manjim poteškoćama zadovoljni sezonom jer je grad uredno zagrijavan.

"Početak sezone je bio propraćen kvarovima na distributivnoj mreži. U februaru radimo u malo otežanim uslovima sa snabdijevanjem drvnom biomasom, ali je snabdijevanje uredno i očekujemo da ćemo kraj sezone dočekati bez većih problema", rekao je Knežević i dodao da ni pritužbe nisu bile značajne.

Ističe da imaju pojedinačnih pritužbi vezanih za hidraulične krugove u sekundarnom dijelu, što su problemi 40 godina, ali sistemskog problema nije bilo.

Kako ističu iz KJKP "Toplane - Sarajevo", svi kvarovi na distributivnoj mreži su pravovremeno i uspješno otklonjeni, te nijedan slučaj koji je prouzrokovao trenutni prekid u proizvodnji i distribuciji toplotne energije nije ugrozio toplifikacioni sistem putem kojeg se snabdijeva više od 53.500 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije