Društvo

Gusta magla na pojedinim dionicama

Gusta magla na pojedinim dionicama
Foto: Ilustracija | Gusta magla na pojedinim dionicama
Srna

BANJALUKA - Gusta magla ovog jutra smanjuje vidljivost i usporava vožnju na području Mrkonjić Grada, dok mjestimične magle ima na području Foče i Zvornika, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija uz zadovoljavajuću prohodnost, zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje. 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno. 

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače iz AMS mole za strpljenje. 

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac) - Čelinac i na dionici Čelinac - Kotor Varoš. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u mjestu Drugovići izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj. 

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske (Trnovica dva) - Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. 

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom. 

Na magistralnom putu Sarajevo - Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se odvija usporeno po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH - Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog izgradnje male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Baraći-Šipovo. 

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača. 

U toku je sanacija klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnih puteva Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-granica Republike Srpske (Prisika), zbog čega će na mjestima izvođenja radova biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na području Šipova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama regionalnog puta Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ i na dionici regionalnog puta Šipovo-Baraći. 

U toku je sanacija kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-Kneževo od 7.00 do 17.00 časova. 

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. 

U toku su radovi na deminiranju obale rijeke Save u mjestu Prud na području Federacije BiH zbog čega su povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Šamac jedan-granica Republike Srpske (Grebnice), na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac. 

Obustave saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova traju 30 minuta, a propuštanja saobraćaja 15 minuta. 

Zbog deminerskih radova na putu Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 18.00 časova, kao i na lokalitetu Klakari Gornji od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanja vozila. 

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je obustavljen zbog aktiviranog klizišta. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića. 

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. 

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim. 

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske - Federacije BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na području Federacije BiH danas počinje rekonstrukcija mosta preko rijeke Vrbas na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. 

Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik. Putnička vozila će koristiti obilaznicu u neposrednoj blizini. 

U toku je deminiranje terena na planinskom prevoju Oštrelj na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, zbog čega u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja. 

Radovi su u toku na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Planirani su radovi i na dionici Šićki Brod-Husino, pa se na mjestu izvođenja radova saobraća usporeno jednom trakom. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije