Društvo

Gužve na graničnim prelazima

Gužve na graničnim prelazima
Foto: N.N. | Gužve na graničnim prelazima
Srna

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Rača pojačan je saobraćaj na izlazu iz BiH, a na prelazima Brod, Vinjani Donji, Orašje, Šepak i Ivanica na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza putem internet stanice (ams-rs.com) ili mobilne android aplikacije AMS RS.

Vozači mogu pogledati stanje u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Iz AMS-a pozivaju vozače da prije polaska na putovanje u inostranstvo preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

AMS nastavlja aktivno da radi na tome da u što skorije vrijeme vozačima pruži mogućnost uvida u stanje saobraćaja i na preostalim graničnim prelazima u Republici Srpskoj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije