Društvo

Hajka na vuka bez rezultata

Hajka na vuka bez rezultata
Foto: Srna | Hajka na vuka bez rezultata

MILIĆI - Hajka na vuka u Milićima, u kojoj je učestvovalo skoro 300 lovaca iz regije Birač i gostiju iz regiona, danas nije dala rezultat, ali su je učesnici ocijenili uspješnom.

U hajci na vuka učestvovao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je predsjednik Lovačkog udruženja "Komić" iz Milića.

Višković je rekao Srni da je meta bio vuk, ali da lov i odstrijel nisu jedini razlozi okupljana lovaca i organizovanja ovakvih akcija.

"Lovci su odgovorna i društveno korisna organizacija. Mi radimo različite poslove, od pošumljavanja, zaštite prirode i divljači, do zaštite imovine naših građana, pogotovo onih koji žive u seoskim područjima i trpe štete od napada vukova", precizirao je Višković.

Glavni lovovođa u milićkom udruženju Siniša Aleksić ispričao je Srni da su vukovi primijećeni i da je na njih pucano, ali da nijedan nije pogođen.

Aleksić je objasnio da je hajka bila organizovana na dvije lokacije, prema planini Radava i u rejonu sela Zagrađe.

"Imali smo lijepo vrijeme i pravo lovačko druženje, koje je krunisano zajedničkim ručkom za sve učesnike hajke", rekao je Aleksić.

Lovačko udruženje iz Milića okuplja oko 200 redovnih i 50 počasnih članova. Prošle godine apliciralo je za sredstva koja je za potrebe razvoja lovstva obezbijedila Vlada Republike Srpske. Od dobijenih sredstava kupljena je oprema za zaštitu šumske divljači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije