Društvo

Helikopter OS gasi požar na području Kupresa

Helikopter OS gasi požar na području Kupresa
Foto: Arhiva / Ilustracija | Helikopter OS gasi požar na području Kupresa
Srna

SARAJEVO - Helikopter Oružanih snaga BiH angažovan je danas popodne na gašenju požara na području opštine Kupres, na zahtjev opštinske Službe civilne zaštite.

Helikopterska jedinica Oružanih snaga BiH locirana u kasarni "Rajlovac" hitno je angažovala posadu i helikopter UH-1H na gašenju požara na širem području Kupresa, a helikopter je poletio iz Rajlovca prema rejonu požarišta u 18.10, saopšteno je iz Oružanih snaga BiH.

U saopštenju je navedeno da su helikopter i posada Oružanih snaga BiH spremni da odgovore postavljenom zadatku, te da su maksimalno posvećeni misiji gašenja požara.

Oružane snage BiH ovim pokazuju spremnost za izvršenje zakonom propisane misije podrške civilnim vlastima tokom prirodnih i drugih nepogoda na cijeloj teritoriji BiH, dodaje se u saopštenju.

Požar koji je izbio kod naselja Vukovsko, pored Kupresa, zahvatio je 50 hektara visoke šume, a vjetar koji duva raspiruje vatru i otežava gašenje.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci iz Kupresa i zaposleni u Šumskom gazdinstvu "Hercegbosanske šume", a pomažu im i mještani.

Na području Kupresa od juče je aktivan požar i na lokalitetu Kurljaj koji se širi prema Procipu, ali zbog sumnje na postojanje mina požar niko ne gasi, već se samo prati i ne dozvoljava se njegovo rasplamsavanje na dijelovima gdje nema mina, prenijeli su federalni mediji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije