Društvo

Helikopter Oružanih snaga BiH gasio požar kod Trnova

Helikopter Oružanih snaga BiH gasio požar kod Trnova
Foto: Ministarstvo odbrane BiH | Helikopter Oružanih snaga BiH gasio požar kod Trnova

SARAJEVO - Helikopter Oružanih snaga BiH danas je angažovan na pružanju pomoći u gašenju požara u rejonu planine Treskavice, opština Trnovo, na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva bezbjednosti BiH.

Helikopterska jedinica Oružanih snaga BiH locirana u kasarni Rajlovac OS BiH hitno je angažovala posadu i helikopter UH-1H za gašenju šumskog požara na širem području opštine Trnovo, na obroncima planine Treskavica u rejonu Kukovi, Paleža, Jablan Do i Crvene stijene u blizini Crnog jezera.

Helikopterska posada za izvršenje tako zahtjevnih zadataka bila je spremna za polijetanje u najkraćem roku. Helikopter UH-1H 2. helikopterskog skvadrona izvršio je polijetanje iz Rajlovca prema rejonu požarišta u 9.45. Na požarište je izbačeno 23 vedra i utrošena su 2,2 sata leta.

Angažovanje helikoptera UH-1H iz sastava 2. HS-a je bilo od velike pomoći pripadnicima Civilne zaštite, vatrogasnih službi kao i planinara koji su bili na terenu.

"Helikopteri i posade 2. HS-a spremno su odgovorili na zadatak koji je postavljen i u već nekoliko navrata uspješno koriste helikopter UH-1H u zadacima gašenja šumskih požara", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Podsjeća se da su helikopteri Oružanih snaga BiH bili angažovani tokom vikenda na gašenju šumskog požara na širem području opštine Pale, na obroncima planine Romanija u blizini sela Stajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije