Društvo

Helikopterski servis Srpske transportovao trudnicu iz Bijeljine u UKC Srpske

Helikopterski servis Srpske transportovao trudnicu iz Bijeljine u UKC Srpske
Foto: RTRS | Helikopterski servis Srpske transportovao trudnicu iz Bijeljine u UKC Srpske

Helikopterski servis Republike Srpske transportovao je danas dvadesetdvogodišnju trudnicu iz bijeljinske bolnice u Univerzitetski klinički centar Srpske u Banjaluci.

Trudnica inicijala N.N. transportovana je u UKC Srpske zbog životno opasne komplikacije trudnoće za majku i za bebu, a zbog daljeg liječenja i pružanja višeg nivoa medicinske njege

Brzom koordinacijom medicinskih timova iz obje medicinske ustanove i spremnošću vazduhoplovno-tehničkog osoblja Helikopterskog servisa Srpske uspješno je izvršen današnji vazdušni medicinski transport u veoma kratkom roku.

Direktor bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović je istakao da je danas prvi put nakon osam godina pacijent iz bijeljinske bolnice transportovan na liječenje u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

"Riječ o mladoj trudnici u 38. nedjelji trudnoće koja je sinoć primljena u bijeljinsku Bolnicu. Јutros je došlo do pogoršanja stanja i promjena na jetri i bubrezima, što je zahtijevalo dalje kliničko liječenje. Bili smo u komunikaciji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Srpske u Banjaluci i direktorom Helikopterskog servisa Srpske Bobanom Kusturićem i transport je uspješno obavljen", rekao je Maksimović.

Maksimović je naglasio da je sa Kusturićem dogovorio da, ukoliko nekada bude neophodan transport pacijenata za Banjaluku ili Beograd, bijeljinska Bolnica na raspolaganju ima usluge Helikopterskog servisa Srpske.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije