Društvo

Helikopterski servis izvršio 50. vazdušni medicinski transport u ovoj godini

Helikopterski servis izvršio 50. vazdušni medicinski transport u ovoj godini
Foto: RTRS | Helikopterski servis izvršio 50 vazdušni medicinski transport u ovoj godini

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske sa timom ljekara iz UKC Srpske danas su po zahtjevu Opšte bolnice iz Trebinja izvršili 50. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

U sklopu operacije vojno-medicinskog transporta, danas je izvršen veoma zahtjevan transport dva pacijenta.

Pacijent M. D. upućen je iz Opšte bolnice Trebinje na Kliniku za plućne bolesti UKC Srpske zbog hronične opstruktivne bolesti pluća i razvoja respiratorne insuficijencije odnosno zatajenja disanja.

Drugi pacijent R. K. 1987. godište je porodilja, koja se hitno upućuje za Banjaluku zbog dijagnoze upala zučne kese i hitnog operativnog zahvata.

Današnji vojno-medicinski transport je izuzetno zahtijevan i izvršen je u veoma komplikovanim okolnostima uspješno i bezbjedno.

Spašena su dva života, čime je u potpunosti opravdana funkcija službe vazdušnog medicinskog transporta, na opšte i profesionalno zadovoljstvo svih pripadnika službe vojno-medicinskog transporta.

Pripadnici Helikopterskog servisa, iako ograničeni brojem letjelica prema broju zahtjeva koji se odnose na vojno-medicinski transport i operacije gašenja požara, uspijevaju da profesionalno i krajnje odgovorno, svakodnevno odgovore na sve vrste zahtjeva i da budu konstantno na raspolaganju svom narodu u svim vanrednim situacijama i kada god je hitna pomoć neophodna.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije