Društvo

Hemofarm donirao opremu za još četiri zdravstvene ustanove u BiH

Hemofarm donirao opremu za još četiri zdravstvene ustanove u BiH
Foto: N.N. | Hemofarm donirao opremu za još četiri zdravstvene ustanove u BiH
N.N.

BANJALUKA – U okviru druge faze akcije kompanije Hemofarm "Superheroji maske nose ispod očiju" sredstva prikupljena od prodaje probiotika upotrijebljena su za nabavku opreme za još četiri zdravstvene ustanove u BiH.

 

Domovima zdravlja u Trebinju, Tešnju, Gradačcu i Modriči donirano je 1.800 komada brzih antigenskih testova i 2.000 pakovanja dezinfekcionih sredstava, vrijednosti oko 40.000 KM, saopšteno je iz te kompanije.

"Mogu da kažem da superheroji nastavljaju u sličnom ritmu i da najavim nastavak akcije u okviru koje ćemo od maja do jula nastaviti odvajati dio sredstava za zdravstvene ustanove u zemlji, ali sada od prodaje Hemofarmovih vitamina i minerala, Magnetransa, Imunocinka, Polivita b plus i Eunova Duo Protect K2D3. Ovo je jednostavno naša reakcija na izuzetno pozitivne povratne informacije zdravstvenih radnika i građana koje su nam potvrdile da radimo dobru stvar i samim tim nam pružili dovoljan razlog za nastavak. Upravo su vitamini i minerali esencijalni, ne samo u prevenciji i terapiji kovid-19, nego u post-covid stanjima umora i vraćanja energije", kazao je Saša Urošević, direktor Hemofarma BiH.

Smatra da se o post-kovid terapiji ne govori dovoljno, a upravo je ta vrsta rehabilitacije i suplementacija određenim vitaminima i mineralima od izuzetne važnosti za oporavak pacijenata. 

U prvoj fazi akcije "Superheroji maske nose ispod očiju" zdravstvenim ustanovama donirana je pomoć u zaštitnoj opremi, dok se druga faza ogledala u donaciji brzih antigenskih testova i dezinfekcionih sredstava.

"Zahvaljujem se kompaniji Hemofarm na ovoj akciji kao i na uručenoj pomoći. Brzi antigenski testovi će nam biti od velike pomoći u procjeni kod vakcinacije, odnosno procjeni za daljom obradom pacijenata. Procjena pri vakcinaciji nam je veoma bitna kako se ne bi vakcinisali pacijenti koji su trenutno pozitivni na kovid-19, a nemaju izražene simptome. Nadam se da će ovakvih akcija biti i u narednom periodu", izjavila je Alma Šakić, direktorica Doma zdravlja Gradačac.

Od početka akcije "Superheroji maske nose ispod očiju", od novembra 2020. obezbijeđena je pomoć u zaštitnoj opremi za 14 zdravstvenih ustanova u BiH ukupne vrijednosti oko 80.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije