Društvo

Pratite nas na Google news

Hitno zatvoriti kamp Vučjak, maloljetnici bez pratnje mogu u Salakovac

Hitno zatvoriti kamp Vučjak, maloljetnici bez pratnje mogu u Salakovac
Foto: Tanjug/AP | Hitno zatvoriti kamp Vučjak, maloljetnici bez pratnje mogu u Salakovac
Srna

SARAJEVO - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Semiha Borovac i komesar za ljudska prava Savjeta Evrope Dunja Mijatović zaključile su danas da improvizovani kamp za migrante "Vučjak" u Unsko-sanskom kantonu treba hitno da bude zatvoren.

Borovčeva je tokom sastanka u Sarajevu iskazala spremnost resornog ministarstva da u izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac kod Mostara bude obezbijeđen smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu "Vučjak", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Ona je Mijatovićevu informisala o aktivnostima Ministarstva u kontekstu povećanog priliva migranata u BiH.

Fokus je bio na najugroženijim kategorijama migranata koji su izrazili namjeru ili podnijeli zahtjev za azil i smještaj u Salakovcu, koji je postao primjer za ostale centre namijenjenje za smještaj migranata u BiH, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u ovom centru trenutno boravi 180 osoba, većinom porodica sa djecom, te maloljetnika bez pratnje staratelja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije