Društvo

Hladan vazduh sa Arktika se približava Balkanu, moguć snijeg

Hladan vazduh sa Arktika se približava Balkanu, moguć snijeg
Foto: NN/meteo.hr | Hladan vazduh sa Arktika se približava Balkanu, moguć snijeg

SARAJEVO, ZAGREB, BEOGRAD - Zbog novog prodora hladnog vazduha ponovo će znatno zahladiti, a meteorolozi ne isključuju snijeg u nizijama i novi mraz.

Hladan vazduh s Arktika po drugi će put u ovom mjesecu prodrijeti do naših krajeva. Već u nedjelju će značajno zahladiti u srednjoj Evropi, dok će početkom nedjelje arktički vazduh zahvatiti Balkansko poluostrvo i Mediteran.

Meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedjelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju posebno na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.

"Biće i grmljavine, mjestimično vjerovatno i olujnog nevremena, a krajem ponedjeljka i naročito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju", prognozira Vakula.

U kopnenom području duvaće većinom umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno i s olujnim udarima, a na većem dijelu Jadrana od nedjelje često jaka bura, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Jugo će se vjerovatno do ponedjeljka zadržati samo na jugu.

U drugom dijelu sljedeće nedjelje povećava se vjerovatnoća za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suvo, sunčano i relativno toplo vrijeme moguće je tek u posljednjem dijelu maja.

(Jutarnji list/b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije