Društvo

Hrabri dječak iz Gračanice izdržao i 16. operaciju

Hrabri dječak iz Gračanice izdržao i 16. operaciju
Foto: pomozi.ba | Hrabri dječak iz Gračanice izdržao i 16. operaciju

​Dječak Mehmed Šabić iz Gračanice, koji je zbog izuzetne hrabrosti nakon što je povrijeđen u požaru prozvan Meho Beton, nastavlja svoju borbu.

"Naš dragi Meho Beton izdržao je i 16. operaciju koja je trajala punih pet sati!- objavilo je danas na Facebooku Udruženje Pomozi.ba koje je i pokrenulo akciju prikupljanja pomoći za operacije u Njemačkoj.

Njegov otac kaže da je urađena operacija obje šake koje konačno liče na prave bokserske ruke.

"Još je rano za prognoze mada se svim srcem nadamo da smo ovaj put dobili funkciju. Mehmed kao i dosad hrabar, uporan, istrajan zajedno sa nama u naumu da ponovno zaigra basket sa svojom rajom i svojim šakama, i Ako Bog da blizu smo. Sad odmor više nego zaslužen, nove bitke ćemo malo staviti na stranu. Sine po stoti put kapa dole za sve što prolaziš i što si prošao junački, momački, fajterski bez premca", rekao je Mehin otac.

U požaru koji se desio 2017. godine, Meho, tada trinaestogodišnjak zadobio je teške opekotine.

Iako su mu ljekari davali samo jedan odsto šanse za preživljavanje, s obzirom na to da je opekotinama bilo prekriveno 65 odsto tijela, dječak se stojički bori sa brojim operacijama i svim drugim izazovima kojima je bio podvrgnut.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije