Društvo

Humana misija Rukomentog kluba Kaluđer

Humana misija Rukomentog kluba Kaluđer
Foto: Ustupljena fotografija | Humana misija Rukomentog kluba Kaluđer

BANJALUKA - Početkom decembra počela je i tradicionalna akcija "Daruj za Božić", koju organizuje Rukometni klub Kaluđer Banjaluka.

Kako iz ovog rukometnog kluba (RK) ističu za "Nezavisne novine", plan je da i ove godine uoči Božića obraduju 20 višečlanih ili socijalno ugroženih porodica.

"Obezbijedićemo pečenice i u skladu sa prikupljenim sredstvima pakete prehrambenih namirnica i novčanu pomoć", navode članovi RK Kaluđer.

Svi koji žele da ih podrže u ovoj humanoj misiji mogu ih kontaktirati preko njihovog Facebook ili Instagram profila, a moguće je sredstva uplatiti i na žiro račun.

"U sklopu akcije, koja traje do 2. januara iduće godine, organizujemo pikado turnir i humanitarnu utakmicu", istakli su oni.

Ovim putem, kako kažu, pozivaju i političare i stranke da učestvuju u "Božićnoj priči" koju organizuju, ali samo uz uslov da njihovo dobročinstvo bude anonimno i bez slikanja i objavljivanja.

Podsjećaju da je u prošlogodišnjoj akciji Kaluđer prikupio 22.200 KM, a bilo je još i darovanih pečenica, paketića za djecu i drugih poklona. Darovali su i prehrambene namirnice vrijedne 1.000 KM "Mozaiku prijateljstva" i 700 KM Udruženju roditelja "Iskra".

"Porodice smo obradovali pečenicom, paketima pomoći od 300 KM, novčanom pomoći od 400 KM, kao i dječjim paketićima", istakli su oni, te dodali da su imali podršku i naše dijaspore, iz Tirola, Ciriha i Njemačke.

"Našu akciju podržava veliki broj privatnih firmi, bratskih klubova, prijatelji, braća, veliki je krug ljudi. Ovih dana mi kažemo: 'Svi smo mi KALUĐER'", navode ovi humanitarci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije