Društvo

Humanitarac Zoran Mijić pomaže i sportskim klubovima

Humanitarac Zoran Mijić pomaže i sportskim klubovima
Foto: Ustupljena fotografija | Humanitarac Zoran Mijić pomaže i sportskim klubovima

KOZARSKA DUBICA - Zoran Mijić, humanitarac, sportski radnik, čovjek koji je spasio 11 života, a koji je trenutno zaposlen u "Elektrokrajini" u Kostajnici, ove godine organizovao je brojne humanitarne akcije za ugrožene u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Gradišci.

I ne samo to, on je pomogao sportskim klubovima u ovim opštinama i uručio im opremu.

"Poslije 11 života koje sam spasio, odlučio sam da se što više posvetim humanitarnim akcijama, tako da sam uz pomoć Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, Vlade Đajića, direktora UKC-a RS, kao i Dragana Čavića, direktora 'Elektrokrajine', uspio podijeliti 23 garniture opreme za klubove u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Gradišci", kazao je Mijić.

Osim toga, kako kaže, obezbijedio je i podijelio 100 paketa vrijednih donacija, odnosno prehrambenih proizvoda socijalno ugroženima mještanima u sve tri opštine.

"Takođe, svakog mjeseca obezbjeđujem lijekove penzionerima koji su u stanju ugroženosti", kazao je Mijić.

U nedjelju će, ističe, u Kozarskoj Dubici biti održano i atletsko prvenstvo, koje će okupiti brojne sportiste iz Srpske.

"Zajedno sa Đajićem, organizovali smo atletsko prvenstvo koje će biti održano u nedjelju, a očekujemo više od 200 učesnika iz Republike Srpske", rekao je Mijić.

Naime, Mijić je tokom ove godine pokrenuo i realizovao humanitarne akcije za bolesnu djecu, a tom prilikom je, kako ističe, uspio obezbijediti i sredstva za dvije djevojčice koje su nakon toga uspješno operisane kod ruskih doktora u Ćupriji.    

Mijić je odlikovan više od 50 puta, a među odlikovanjima su Medalja zasluge za narod, nagrada "Jelena Trikić - majka hrabrost", priznanje "Nezavisnih novina" za podvig godine, i još mnoge druge nagrade.

"U Dablinu sam osvojio peto mjesto za ponos Evrope u kategoriji humanosti kao predstavnik BiH. Zbog pandemije nisam uspio otići, ali sam preuzeo tu nagradu", istakao je Mijić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije