Društvo

Humanitarna akcija za trogodišnjeg Danila Đumića

Humanitarna akcija za trogodišnjeg Danila Đumića
Foto: Facebook/Mozaik prijateljstva | Humanitarna akcija za trogodišnjeg Danila Đumića
Nikolina Aleksić Nikolina Aleksić

Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" pokrenulo je humanitarnu akciju kako bi prikupilo sredstva za trogodišnjeg dječaka Danila Đumića, kome je potrebno 7.000 KM za odlazak na liječenje i boravak u Turskoj.

Kako navode iz Udruženja, oni su već postavili kutiju za prikupljanje novčanih sredstava u "Tropic market" u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Ističu da mali Danilo treba da krene na put u Istanbul do 23. oktobra.

"Javljeno nam je da već u ovaj petak kreću u Beograd te da će nastaviti put do Turske po novi život. Zato vas molimo da obezbijedimo prijeko potrebih 7.000 KM za avionske karte i boravak od najmanje mjesec dana do prve kontrole", kazali su iz "Mozaika prijateljstva".

Ističu da je Danilo nakon otkazivanja bubrega i svakodnevnog boravka u Centru za dijalizu dobio rješenje od resornog fonda da su oni uplatili za operaciju u Turskoj.

Ipak, ističu da su za put potrebna dodatna sredstva kako bi platili avionske karte i ostale troškove tokom njihovog boravka, s obzirom na to da zajedno s dječakom na put idu i njegovi roditelji, a jedno od njih dvoje će biti donor bubrega.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije