Društvo

Humanitarna izložba u Trebinju za djecu sa Kosova

Humanitarna izložba u Trebinju za djecu sa Kosova
Foto: N.N. | Humanitarna izložba u Trebinju za djecu sa Kosova

TREBINJE - U galeriji Кulturnog centra otvorena je humanitarna aukcijska izložba slika za podršku izgradnji dnevnog centra "Podrži me - 9. januar", koji se gradi u Кosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih s poteškoćama u razvoju.

Umjetnička djela za aukciju doniralo je 19 autora iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i članovi Udruženja likovnih stvaralaca Istočne Hercegovine "Milorad Ćorović", a organizatori svetosavske humanitarne aukcije slika su grad Trebinje i Кulturni centar Trebinje, na inicijativu Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Slike će u galeriji Kulturnog centra, po cijeni od po 500 maraka, biti na ponudi do 1. februara, do kada vrijedi i poziv upućen građanima, institucijama, javnim i privatnim preduzećima, da kupovinom umjetničkih djela doniraju sredstva za ovaj važan projekat.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je poručio da Srbi i srpska djeca nisu prepušteni slučaju, niti su Kosovo i Metohija zaboravljeni.

Otvaranju izložbe je prisustvovao i predsjednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji Milorad Arlov, koji je zahvalio Trebinjcima i njihovoj Gradskoj upravi što su i ovoga puta pokazali humanost.

"Sada hoćemo da izgradimo prvi dnevni centar za djecu i mlade s poškoćama u razvoju, za koji smo dosad sakupili 105.000 evra, a planiramo da ga završimo do Preobraženja Gospodnjeg, kako bi taj praznik 19. avgusta bio i krsna slava tog centra. Dnevni centar biće druga kuća toj djeci i velika pomoć njihovim porodicama. Vjerujte, to je zasigurno najugroženija kategorija u svakom društvu, a naročito na Кosovu i Metohiji", kazao je Arlov, podsjetivši da će objekat, površine 714 kvadratnih metara, biti poklon RS djeci Кosova i Metohije, te da se ukupna vrijednost projekta procjenjuje na 280.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije