Društvo

Pratite nas na Google news

Humanitarni let iz Beograda za povratak državljana Srpske i BiH iz Rusije

Humanitarni let iz Beograda za povratak državljana Srpske i BiH iz Rusije
Foto: N.N. | Humanitarni let iz Beograda za povratak državljana Srpske i BiH iz Rusije
Srna

BANJALUKA - Sa Aerodoroma "Nikola Tesla" u Beogradu danas bi trebalo da bude organizovan humanitarni let za Moskvu, kojim će se u BiH vratiti njeni građani koji su se u vrijeme pandemije virusom korona zatekli u Ruskoj Federaciji, a izrazili su želju da se vrate kući.

"Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku obratili su se za pomoć državljani Republike Srpske i BiH, najvećim dijelom studenti koji studiraju u Rusiji i njihovi roditelji, da im se omogući povratak kući s obzirom na to da nema komercijalnih letova iz Ruske Federacije", rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su naglasila da je Vlada Republike Srpske na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH obezbijedila humanitarni let na relaciji Beograd - Banjaluka - Moskva i Moskva - Beograd - Banjaluka.

"Riječ je oko 70-ak državljana Republike Srpske i BiH, a ostatak slobodnih mjesta biće ustupljen državljanima Srbije koje je pandemija zatekla u Ruskoj Federaciji", pojasnili su iz kabineta srpskog člana Predsjedništva.

Prema njihovim riječima, let za Moskvu biće popunjen državljanima Rusije koji se nalaze u BiH i Srbiji, a žele da se vrate svojim kućama, što je organizovano u saradnji sa ambasadama Rusije u BiH i Srbiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije