Društvo

Humanitarni tiket petkom – Poznati i Mozzart zajedno za Udruženje Menssana

Humanitarni tiket petkom – Poznati i Mozzart zajedno za Udruženje Menssana
Foto: Ustupljena fotografija | Humanitarni tiket petkom – Poznati i Mozzart zajedno za Udruženje Menssana

Kompanija Mozzart, kroz tradicionalnu akciju "Humanitarni tiket petkom", nastavlja da širi humanost.

Plemeniti kladioci tipovali su svakog petka, a Mozzart je donirao ulog.

Time su zajednički realizovali još jednu plemenitu misiju jer je kompletan mjesečni fond iz ove akcije upućen Udruženju za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" Sarajevo.

"Iznimno smo zahvalni. Ova donacija znači više aktivnosti za naše korisnike, više izleta, materijala za radionice i predavanja, te obilaske institucija i sportskih natjecanja. Nismo još sva sredstva utrošili, ali želimo imati što više izleta u narednom periodu i osigurati siguran boravak korisnicima u Centru u narednom period", poručuje Ornela Čolić, predsjednica Udruženja Menssana, Sarajevo.

Ukupnom mjesečnom fondu, uspješnim tipovanjem doprinio je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, dok su listići Petra Dende, Petra Božovića i Ratka Nikolića, zahvaljujući Mozzartu, imali zagarantovane dobitke.

Ulog je, tradicionalno, donirala kompanija Mozzart, a ukupan fond dobitnih i zagarantovanih suma uputili su udruženju koje pruža pomoć osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom.

Udruženje Menssana osnovano je prije 12 godina, a trenutno imaju 45 aktivnih i 160 sveukupno članova koji su korisnici u sistemu mentalnog zdravlja.

Radi se o osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom kojima omogućuju svakodnevni boravak u Dnevno-rekreativnom centru, psihološko savjetovanje po principu "jedan na jedan", grupnu terapiju, okupacione terapije, tjelovježbe, izlete i posjete muzejima, pozorištima, kinima...

Osim ovih aktivnosti, realizuju i četiri projekta u oblasti prevencije mentalnog zdravlja od adolescenata i mladih do osoba sa mentalnim poteškoćama. Realizuju i Dane mentalnog zdravlja za koje se nadaju da će prerasti u događaj na državnom nivou i obuhvatiti što više partnera i institucija u zagovaranju za što kvalitetnije mentalno zdravlje.

S obzirom na to da sve svoje aktivnosti finansiraju kroz apliciranje na javne pozive i konkurse, donacija iz kompanije Mozzart posebno ih je iznenadila i usrećila.

A iz kompanije Mozzart najavljuju nastavak akcije "Humanitarni tiket petkom" čiji će ukupan fond svakog mjeseca biti usmjeren u plemenite svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije