Društvo

Humanitarno udruženje žena "Duga": Djecu uče da pletu i vezu

Humanitarno udruženje žena "Duga": Djecu uče da pletu i vezu
Foto: N.N. | Humanitarno udruženje žena "Duga": Djecu uče da pletu i vezu

BANJALUKA - Humanitarno udruženje žena "Duga" tokom ljetnog perioda, u okviru projekta "Na djeci i mladima svijet ostaje", organizuje besplatne radionice pletenja "Petlja do petlje" i malu školu zmijanjskog veza, na kojima će najmlađe polaznike učiti vještinama pletenja i vezenja.

Prema riječima Vere Stefanović, koordinatorke ovog udruženja, do sada su održane već dvije radionice, i to 29. maja i 1. jula.    

"U četvrtak smo održali prvu radionicu male škole zmijanjskog veza, tokom koje su djeca učila osnove vezenja", kazala je Stefanovićeva.   

Ističe da se zbog visokih temperatura, a s obzirom na to da ovu djecu dovode bake, na prvu radionicu nisu došli svi prijavljeni, odnosno radionicama je prisustvovalo samo troje djece. 

Ona dodaje da je na besplatne časove prijavljeno ukupno sedmoro djece, a izrazila je nadu da će im se od naredne sedmice pridružiti i ostala djeca.

Kako navodi, ove radionice će se održavati do kraja avgusta, svakog utorka i četvrtka u periodu od 18 do 19.40 u Etno-kući "Duga".

Podsjećamo, nedavno je u "Dugi" uspješno završen i besplatan tromjesečni kurs krojenja i šivanja, na kojem su učesnice imale priliku da nauče kako sašiti razne odjevne predmete.

Iz ovog udruženja su naveli i da će naredni kurs, koji uključuje početni i napredni nivo krojenja i šivanja, početi u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije