Društvo

Humanitarnom akcijom osigurano 32.000 KM za porodilišta u BiH

Humanitarnom akcijom osigurano 32.000 KM za porodilišta u BiH
Foto: N.N. | Humanitarnom akcijom osigurano 32.000 KM za porodilišta u BiH

SARAJEVO - Sedmu godinu uzastopno Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu s kompanijom Visa je uspješno organizirala humanitarnu akciju “Inspirisani srcem”. Ovogodišnja je kampanja trajala kroz cijeli mjesec maj i prikupljeno je 32.000 KM za nabavku opreme porodilištima u Bosni i Hercegovini. Za svaku transakciju u ovom periodu napravljenu Visa Inspire karticom u fond je doniran iznos od 0,10 KM, bez opterećenja za klijente.

Već tradicionalno, povodom završetka ove plemenite akcije upriličeno je i druženje u Sarajevu, gdje su umjetnici oslikavali platna koja će, uz sredstva, biti uručena predstavnicima porodilišta kao trajna uspomena na „Inspirisani srcem“.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH je ovim povodom rekla:

„Svake godine nastojimo odabrati institucije, udruženja i pojedince kojima je pomoć neophodna i posebno nas raduje što smo ovoga puta, u najdoslovnijem smislu, direktno pomogli budućnosti Bosne i Hercegovine. Iznos donacije koji smo prikupili uz pomoć naših klijentica i klijenata, će biti naš doprinos poboljšanju uvjeta u porodilištima. Ova, kao i sve prethodne akcije „Inspirisani srcem“ koje smo do sada organizirali i koje ćemo svakako organizirati u budućnosti, su lična karta naše banke i čvrsto vjerujemo da trebamo, u svako vrijeme, aktivno sudjelovati u životu zajednice u kojoj poslujemo“, zaključila je Dizdarević.

Generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, Vladimir Đorđević, ističe da je partnerstvo kompanije Visa, Intesa Sanpaolo Banke BiH i opsežna kampanja koja prati akciju „Inspirisani srcem“ izvanredan primjer podsticanja donacija u dobrotvorne svrhe.

„Projekat smo pokrenuli s idejom da motivišemo činjenje dobrih dela kroz najjednostavniji i najprihvatljiviji mehanizam - plaćanje svakodnevnih troškova. Rezultat ovogodišnje, ali i svih prethodnih akcija, je eklatantan primer da društveni angažmani kompanija i pojedinaca mogu biti pokrenuti i uspešno realizovani i u kratkom vremenu, a sa najboljim rezultatom. Angažman korisnika kartica u ovom procesu je presudan za uspeh, stoga se trudimo da ostvarimo poverenje koje ne može rezultirati drugačije nego uspehom“, jasan je Đorđević.

Projekt "Inspirisani srcem" Intesa Sanpaolo Banka BiH je pokrenula još 2013. godine. Do danas, prikupljeni novac bio je doniran u različite fondove i svrhe: za liječenje građanki i građana u inostranstvu, saniranje posljedica poplava 2014.godine, za opremanje i poboljšanje uslova na pedijatrijskim odjelima klinika u BiH, domovima za djecu bez roditeljskog staranja i za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

„Inspirisani srcem“ su ove godine bili i promotori i motivatori projekta bh. glumac Mario Drmać, Samira Poričanin-Petrešin, blogerica, a kao partnerski mediji su se pridružili RSG Radio, televizija OBN i portal Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije