Društvo

I dalje aktivni požari na Čvrsnici

I dalje aktivni požari na Čvrsnici
Foto: jablanica.ba | I dalje aktivni požari na Čvrsnici

MOSTAR - Civilna zaštita opštćine Jablanica saopštila je kako se požarna linija u jednom delu planine Čvrsnica proširila, pa su zatražili djelovanje helikoptera.

"Promatrač koji sa grupom planinara izviđa područje koje je zahvatio požar, juče uveče oko 21:00 sat javio je da se požarna linija u jednom dijelu proširila iznad kotline u kojoj je planirana akcija gašenja. Stoga iz CZ traže da djeluje helikopter u nekoliko navrata kako bi neutralizovao te tačke uz pomoć ljudi koji će biti na terenu.

Prema usmjenoj informaciji dežurnog Operativnog centra Jablanica stanje na požaru jutros je nepromijenjeno, saopštio je Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Kada je u pitanju Konjic, u srijedu je u 12:20 sati ugašen požar na području Ljesovine.

Međutim, nedaleko od ugašenog požara, oko jedan kilometar sjeverno, primjećena su dva nova požara na području između Ljesovine i planine "Viljak".

Gori bukova i hrastova šuma, na nepristupačnom terenu.

Vatrogasci sa pripadnicima Šumarstva "Prenj" i lokalnim šumarom, brentačama, grabljama i drugim alatkama pokušavaju sprečiti širenje požara.

Požar u području Ljesovine i jutros je aktivan.

Površina koju je požar zahvatio teško je proceniti zbog nepreglednosti terena, ali se pretpostavlja da se radi o više hektara.

Pripadnici PVJ Konjic i Šumarstva "Prenj" su u gašenju požara ostali do kasno u noć i danas će biti angažovani na gašenju tog požara.

Pored navedenih, u protekla 24 sata na području HNŽ-a registrirovana su još 23 požara u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, otpad, smeće.

Požari su registrirovni na području Mostara, Čitluka i Čapljine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije