Društvo

I dalje vanredno u Busovači, Kaknju, Jajcu i Nemiloj

I dalje vanredno u Busovači, Kaknju, Jajcu i Nemiloj
Foto: FUCZ | I dalje vanredno u Busovači, Kaknju, Jajcu i Nemiloj

SARAJEVO - U poplavljenim područjima Federacije BiH (FBiH) jutros je stanje u odnosu na prethodni dan malo bolje zbog prestanka padavina, ali je i dalje vanredno na području Busovače, Kaknja, Jajca i Nemile.

Stanje je danas nešto bolje nego juče u poplavljenim područjima Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, te Kantona Sarajevo.

Zbog izlivanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno, pa se vozila preusmjeravaju na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite saopšteno je da više od 50 pripadnika ove službe tokom noći bilo u Busovači, gdje su uspjeli osposobiti putnu komunikaciju.

U Kaknju su se jutros rijeke povukle u svoja korita, mada je sinoć situacija bila kritična zbog rasta vodostaja.

U opštini Kakanj, kao i u Busovači, tokom noći bile su angažovane noćne smjene pripadnika opštinskih službi civilne zaštite, koji su pravili nasipe i štitili objekte pored rijeka, s obzirom na to da je povećanje nivoa vode iznad kritične tačke uslijedilo tek u večernjim časovima.

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite i dalje su na terenu radi pružanja pomoći lokalnom stanovništvu u odbrani od poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije