Društvo

Ibrahimović nije došao: Majka moli medije da se povuku iz priče

Ibrahimović nije došao: Majka moli medije da se povuku iz priče
Ibrahimović nije došao: Majka moli medije da se povuku iz priče

SARAJEVO - Zlatan Ibrahimović, fudbaler pariškog PSŽ-a i reprezentativac Švedske nije sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, potvrđeno je novinaru Anadolu Agency (AA) u porodici dječaka Hajrudina Kamenjaša (8), kojem je posljednja životna želja upoznati se sa slavnim fudbalerom bh. korijena.

"Ibrahimović ne dolazi u naredna dva do tri dana. Čovjek ima svoje obaveze. Molila sam jutros javnost da ne pravi pritisak, da ne napravimo kontraefekt i sve pokvarimo, jer to sebi ne bih oprostila, zbog svog djeteta", istakla je Amela Kamenjaš, Hajrudinova majka, dječaka oboljelog od leukemije, naglasivši:

"Molim sve medije u BiH i regionu da se povuku iz ove priče, jer ne poštuju ni Zlatana, ni mog Hajrudina."

Amela je dodala da "niko nikada neće saznati gdje će se i kada upoznati Hajrudin i Zlatan Ibrahimović".

"Ovo nije igra, ovo je moja bol i molim sve da to poštuju“, istakla je Amela Kamenjaš, kazavši da je ''izvela svoje dijete iz bolnice da želi da mirno umre u svojoj kući''.

Nakon trogodišnjeg boravka u njemačkom gradu Tibingenu, gdje je Hajrudin bio podvrgnut tretmanima liječenja leukemije, od koje je obolio u septembru 2007. godine, porodica Kamenjaš u petak se vratila kući u Opštini Vareš.

"Ove sedmice Zlatan ima treninge i utakmice. Demantujemo informacije da je Zlatan došao u BiH. Nije tačno da je došao u Sarajevo", rekla je Merjema Kamenjaš za Anadolu Agency, sestra malog Hajrudina.

Dodala je da ne zna gdje će doći do susreta Hajrudina i Zlatana Ibrahimovića.

"Čekamo i mi zvanične informacije od Zlatana. Još ne znamo da li ćemo ići u Francusku ili će on doći u Bosnu. Sve potpuno nepoznato, samo znamo da on želi vidjeti Hajrudina", kaže Mirjema, prenio je novinar AA.

Fudbaler poslao dres i poklone dječaku

Iz izvora bliskih porodici i posrednicima u organizaciji eventualnog susreta Zlatana Ibrahimovića i Hajrudina Kamenjaša “Nezavisne” saznaju da je popularni fudbaler poslao poklone oboljelom dječaku.

Naš izvor tvrdi da u ovom trenutku nema naznaka da će Ibrahimović doći u Sarajevo, ali je dječaku poslao potpisan dres PSG u kojem je sinoć igrao u meču Lige prvaka. Ibrahimović je uz dres poslao i još neke poklone dječaku. (V.R.)


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije