Društvo

Inđić: Žene u politici donose novu snagu

Inđić: Žene u politici donose novu snagu
Inđić: Žene u politici donose novu snagu

BANJALUKA - U konstantnoj za veću ravnopravnost treba da se promovišu uspjesi žena, rekla je danas potpredsjednica Mladih socijaldemokrata Tatjana Inđić.

"U konstantnoj I sveobuhvanoj borbi za ravnopravnost treba da paralelno promovišemo uspjehe žena i borimo se protiv stereotipa i predrasuda. Nije istina da žene nemaju snage da pariraju muškarcima na političkoj sceni, da nisu ubjedljive u predizbornim nastupima i da nemaju šanse na listama pored muškaraca", rekla je Inđićeva koja članica Izvšnog odbora Glavnog odbora SNSD-a

Ona je  povodom 8.marta - Međunarodnog dana žena, istakla da žene na javnim funkcijama šalju poruku da postoji prosor i podrška ženama.

"Pozicije i broj žena na javnim funkcijama u Srpskoj, počevši od predsjednice Vlade, poslanica i delegatkinja pa do žena na funkcijama u preduzećima, šalje snažnu poruku svim našim ženama u Srpskoj da postoji za žene prostor i podrška. Ono što je za žene u politici često limitirajući faktor, jeste njihova samokritičnost, sklonost da preispituju svoje odluke. To znači da žena razmišlja,"važe" i da tri puta mjeri prije nego odsiječe", naglasila je Inđićeva, za ‘’SNSD.info’’.

Inđićeva je zaključila da žene u politici donose novu snagu.

"Vjerujem da će žene u politici donijeti novu snagu, da će njihova sklonost ka preispitivanju odluka uroditi najboljim rezultatima za Republiku Srpsku. Ovo je ujedno i moj poziv svim ženama da se uključe u politiku i da se bore za realizaciju ideja koje imaju. Lično poznajem veliki broj žena, koje imaju lavovsko srce i brilijantan um. Očekujem ih na političkoj sceni, ne samo zbog ravnopravnosti, nego zbog napretka našeg društva", istakla je na kraju Inđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije