Društvo

Inovatoru iz Banjaluke za odlazak u Tursku neophodno 4.000 KM

Inovatoru iz Banjaluke za odlazak u Tursku neophodno 4.000 KM
Inovatoru iz Banjaluke za odlazak u Tursku neophodno 4.000 KM

BANJALUKA - Inovacija pametno ogledalo Radoša Budiše, studenta inženjerstva informatike na BLC "College", trebalo bi u Turskoj da prođe kroz program kompanija "Sente.linka" i "1871 HUB" na osnovu kojih će oni procijeniti da li će proizvod uspjeti na američkom tržištu.

Međutim, ovom dvadesetogodišnjem inovatoru potrebno je 4.000 KM za boravak dva člana tima u Turskoj tokom programa i za analize proizvoda do kraja dana jer bi već u nedjelju trebalo da putuje.

Istakao je da im je cilj da dobiju investicije ovih kompanija za jedno predstavništvo u Americi i jedno u Banjaluci, kako bi zapošljavali i programere iz Banjaluke.

Objasnio je da se pametnim ogledalom u tri klika putem interneta može promijeniti sadržaj reklama ili uputstava na digitalnim uređajima na bilo kojoj lokaciji.

"Zamislite da je bilbord na putu digitalan. U slučaju da želimo promijeniti sadržaj na bilbordu, moramo se popeti na njega i zamijeniti USB stik. Mi smo to pojednostavili i skratili tako što bismo sa tri klika preko interneta sa bilo koje lokacije mogli promijeniti sadržaj. Recimo da iz Banjaluke to možete promijeniti u Sarajevu, da ne morate biti fizički prisutni", rekao je Budiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije