Društvo

Inspektori RS i Srbije zajedno na terenu

Inspektori RS i Srbije zajedno na terenu
Foto: Jelena Đurđević | Inapektoti RS i Srbije zajedno na terenu

BANJALUKA - U cilju suzbijanja nelegalnog međunarodnog prevoza putnika Inspektorat Republike Srpske uspostavio je saradnju sa inspekcijskim službama ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture RS, koja se ogleda u zajednički koordinisanim inspekcijskim kontrolama inspekcija RS i Republike Srbije.

Dvije delegacije su se upravo sastale u Banjaluci sa namjerom da još više prošire saradnju.

"Saradnja sa kolegama iz Srbije nam je značajna iz mnogo razloga ali i iz jednog posebnog a to je činjenica da su granice između RS to jest BiH i Srbije nedefinisane i tu se otvaraju vrata sivoj ekonomiji ", kazao je Predrag Tomić, direktor inspektorata RS, prije sastanka sa delegacijom iz srbijanskog resora.

Na osnovu raspoloživih operativnih informacija izvršeno je 26 koordinisanih kontrola u kojima je utvrđeno da je putničkim vozilima vršen nelegalan prevoz putnika u organizaciji preduzeća "Gea turs", "Tea travel" i "Taksit" iz Beograda. Inspektori su prekidali započete vožnje te putnike upućivali na vozila javnog prevoza a prevoznicima izricali novčane kazne i pokretali prekršajne postupke protiv njih.

Zajedničke kontrole izvršene su i u oblasti vodnog saobraćaja i to u pograničnim zonama u rejonu zvorničkog jezera i akumulacionog jezera HE Perućac - Bajina Bašta, kao i u oblasti željezničkog saobraćaja po pograničnim stanicama Zvornik novi i Brasina.

S obzirom na postignute rezultate na sastanku se razmatrala mogućnost zajedničke inspekcije u svim vidovima transporta opasne robe kao i mogućnost rada urbanističko građevinske inspekcije u zoni granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije