Društvo

Intesa Sanpaolo Banka BiH obezbijedila 28.000 KM za nezbrinutu djecu

Intesa Sanpaolo Banka BiH obezbijedila 28.000 KM  za nezbrinutu djecu
Foto: Ilustracija | Intesa Sanpaolo Banka BiH obezbijedila 28.000 KM za nezbrinutu djecu

Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu s Visa-om, uspješno je završila kampanju "Inspirirani srcem" , koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu opreme za domove za nezbrinutu djecu u šest gradova širom Bosne i Hercegovine.

Princip kampanje bio je vrlo jednostavan - od 15. 06. do 15. 07. 2017., za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 0,10 KM.

Sredstva prikupljena u iznosu od 28.000 KM utrošena su za nabavku neophodne opreme za JU "Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine" Pazarić; JU "Dom-porodica" Zenica; "Dom za djecu bez staranja" Tuzla;"Dječiji dom" Mostar; JU "Dom Rade Vranješević" Banjaluka i "Majčino selo" Međugorje.

"Ovim putem želimo da se zahvalimo našim klijentima, kao i partneru kompaniji Visa, što je i ovogodišnja humanitarna kampanja "Inspirisani srcem" dala dobre rezultate. Novac smo ovaj put namijenili mladima, koji nemaju svoju porodicu, odnosno imaju većih zdravstvenih problema, ali imaju jednake želje i potrebe kao i svako drugo dijete. Nabavljena oprema će im omogućiti da njihov boravak u domovima bude ugodniji", izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH, ističući da Banka bilježi konstantan rast plaćanja Visa Inspire karticom, posebno kada je riječ o bezgotovinskim transakcijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije