Društvo

Invalidu rada Draganu Birčakoviću uručeno deset košnica

Invalidu rada Draganu Birčakoviću uručeno deset košnica
Foto: Ilustracija | Invalidu rada Draganu Birčakoviću uručeno deset košnica

ZVORNIK - Invalidu rada Draganu Birčakoviću iz Gornjih Grbavaca kod Zvornika danas je uručeno 10 košnica sa pčelama, kao vid ekonomske pomoći jer je ostao bez posla, a nije ostvario penziju.

Košnice je obezbijedio Fond za zapošljavanje grada Prjedora, a Birčakoviću ih je uručio predsjednik Saveza invalida rada grada Zvornika i opštine Osmaci Radenko Josipović.

Josipović kaže da su košnice uručene posredstvom Saveza invalida rada Republike Srpske.

"Savez invalida rada Zvornika i Osmaka predložio je Birčakovića za ovu ekonomsku pomoć jer je ostao bez posla, a nije penzionisan, tako da nema nikakvih primanja, što je dovoljan razlog da mu se pomogne", naveo je Josipović.

On je dodao da su Birčakoviću nuđeni motokultivator i plastenik, ali se on odlučio za pčele, budući da je slabog zdravstvenog stanja i ne može da radi fizičke poslove.

Josipović kaže da su kriterijumi za dodjelu ekonomske pomoći invalidima rada veoma visoki.

"Ako neko nije invalid od djetinjstva ili ratni vojni invalid, da bi dobio ekonomsku pomoć treba da ima 70 odsto tjelesnog oštećenja", pojasnio je Josipović.

Birčaković je rekao da se odlučio za pčele jer je i ranije imao 11 košnica, tako da voli da radi sa pčelama.

On je dodao da je radio sedam godina u zvorničkoj firmi "Dekor" u kojoj je ostao bez posla nakon privatizacije.

Birčaković ističe da će mu pčele mnogo pomoći u ekonomskoj održivosti i izražava nadu da će naredne godine biti medonosne, za razliku od ove koja je bila kišna i veoma loša sa stanovišta prinosa meda.

Podsjećajući da je u njegovom kraju pčelinja paša veoma dobra i bogata, on kaže da nije imao problema sa plasmanom meda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije