Društvo

Inženjeri iz Prijedora snimili državni zatvor

Inženjeri iz Prijedora snimili državni zatvor
Foto: N.N. | Inženjeri iz Prijedora snimili državni zatvor
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Desetak inženjera različite struke nezavisne kuće iz Prijedora ovih dana je boravilo u državnom zatvoru u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu kako bi napravili procjenu i u što kraćem roku dostavili mišljenje o ovom objektu.

Naime, kako je "Nezavisnim" potvrdio Slobodan Ujić, član Upravnog odbora za izgradnju zatvora, inženjeri su sve pregledali i snimili kako bi izvršili procjenu i tehnički pregled objekta.

"O svemu smo obavijestili i lokalni nivo, odnosno načelnika. Mislim da nema nikakvog razloga da se i on ne složi sa svim i da tehnički prijem bude završen do kraja avgusta", rekao je Ujić.

Ranije je Josip Grubeša, ministar pravde BiH, rekao da ni ovo ministarstvo, a ni Jedinica za implementaciju projekta zatvora nisuni na koji način sudjelovali u kreiranju cijene tehničkog prijema. Grubeša je tada rekao da BiH mjesečno gubi oko 530.000 KM zbog toga što nije završen tehnički prijem zatvora, te da već od oktobra, ako ova vaspitno-popravna institucija ne bude u funkciji, taj iznos će biti povećan na 900.000 maraka. Istakao je da se pod hitno moraju završiti pregovori u vezi sa cijenom tehničkog prijema, a ovo pitanje naći će se ponovo na dnevnom redu naredne sjednice Vijeća ministara BiH.

BiH godinama nema sistemski riješen problem smještaja zatvorenika i zatvorskih kapaciteta. Kamen temeljac za državni zatvor postavljen je 2006.

Prvi rok za završetak radova bio je predviđen za 2008, ali to se nije desilo.

Ozbiljniji radovi na izgradnji počeli su sedam godina kasnije, odnosno 2014. godine, a rok za izgradnju bio je 24 mjeseca. Vrijednost projekta je oko 40 miliona KM.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije