Društvo

Inžinjerijska jedinica OS BiH uređuje korito rijeke Meže u Sloveniji

Inžinjerijska jedinica OS BiH uređuje korito rijeke Meže u Sloveniji
Foto: Ustupljena fotografija | Inžinjerijska jedinica OS BiH uređuje korito rijeke Meže u Sloveniji

BANJALUKA - Inžinjerijska jedinica privremenog sastava Oružanih snaga BiH, koja je upućena u humanitarnu misiju pružanja pomoći civilnim strukturama u Sloveniji na otklanjanju posljedica uzrokovanim poplavama, od 11. avgusta razmještena je i pruža potrebnu pomoć u rejonu opštine Prevalje, na sanaciji korita rijeke Meže.

Jedinica privremenog sastava OS BiH po dolasku na teritoriju Slovenije raspoređena je u opštini Prevalje, u Koruškoj regiji na granici sa Republikom Austrijom.

"Na terenu se prvenstveno pristupilo izviđanju, izradi planova rada i pripremi mehanizacije za izvršavanje dodijeljene misije, te se u punom kapacitetu pristupilo uređenju korita rijeke Meže u mjestu Poljana", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Predstavnici Slovenske vojske i organa vlasti iskazali su zahvalnost pripadnicima inžinjerijske jedinice privremenog sastava OS BiH na pružanju pomoći, rekavši da su njihovi učinci u sanaciji terena znatno iznad očekivanih, o čemu govori i činjenica da su samo u jednom danu izvršili uređenje 200 metara korita rijeke Meže i ugradili 1.500 m3 materijala.

Narednih dana OS BiH nastavljaju aktivnosti u rejonu angažovanja, uz očekivanje da će vremenske prilike omogućiti povoljne uslove za sanaciju štete nastale obilnim padavinama u Sloveniji.

U ovu humanitarnu misiju, OS BiH su, kako dodaju u saopštenju uputile najobučenije pripadnike koji su spremni da reaguju u svakoj prilici na sve izazove koji se postave ispred njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije