Društvo

Ispaljeno 210 raketa, trećina na području Bijeljine

Ispaljeno 210 raketa, trećina na području Bijeljine
Foto: Ilustracija/Arhiva | Ispaljeno 210 raketa, trećina na području Bijeljine

​BANJALUKA - Na području Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta noćas je ispaljeno 210 protivgradnih raketa, od kojih najviše u Bijeljini - 72, saopšteno je iz "Protivgradne preventive".

Dejstvovano je iz 49 protivgradnih stanica od 2.16 do 5.44 časova. Na području Dervente ispaljeno je 10 raketa, Modriče osam, Gradačca 12, te Šamca dvije rakete.

U Donjem Žabaru su ispaljene tri rakete, Pelagićevu četiri, Brčkom 35 raketa i Bijeljini 72 rakete.

Na području Zvornika ispaljeno je 17 raketa, Vukosavlju četiri, Ugljeviku 12, Loparama 13, Čeliću osam i Srebreniku 10 raketa.

"Požrtvovanim i odgovornim trudom strijelaca na terenu, kao i operativnog tima koji je koordinisao cijelonoćnom akcijom dejstva protivgradnim raketama, vrlo uspiješno je kontrolisana gradonosna moć oblaka, te pravovremenim i doziranim dejstvima pojava grada svedena na manja loklana područja", napomenuli su iz "Protivgradne preventive".

Iz ovog preduzeća su napomenuli da su strijelci na terenu pojavu grada u pljusku prijavili na području lokalnih uprava Pelagićevo, Ugljevik, Zvornik, dok je sugradica u pljusku prijavljena na teritoriji Broda, Doboja, Vukosavlja, Donjeg Žabara, Modriče, Šamca, Brčkog, Srebrenika, Lopara i Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije