SP Qatar 2022.

Društvo

Isplaćena druga tranša jednokratne pomoći od 100 KM penzionerima

Isplaćena druga tranša jednokratne pomoći od 100 KM penzionerima
Foto: Arhiva | Isplaćena druga tranša jednokratne pomoći od 100 KM penzionerima

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Republike Srpske je danas doznačilo bankama i JP "Pošte Srpske“ ukupno 18,1 milion KM kao drugu tranšu jednokratne pomoći od po 100 KM penzionerima u Republici Srpskoj, s ciljem poboljšanja njihovog materijalnog statusa.

"Od početka godine penzije su nominalno povećane za 14%, a u avgustu je isplaćena i jednokratna pomoć od 100 KM za 180.887 korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja u Srpskoj", saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

Kako se dodaje, ministarstvo i Vlada Srpske će i dalje pratiti makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko-invalidsku zaštitu, i u skladu sa tim vršiti dalja usklađivanja.

"Novčana pomoć u iznosu od 100,00 KM isplaćuje se svim korisnicima prava na penziju sa prebivalištem u RS  i van nje, izuzev 94.298 korisnika koji su pravo na novčanu pomoć ostvarili po osnovu boračkih prava (borci, RVI, porodice poginulih boraca), kojima je isplata ove pomoći izvršena 23. septembra, putem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite", saopšteno je iz Fonda PIO.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije