Društvo

Ivana Ljubojević: "Svi problemi na ekskurziji riješeni, đaci presrećni"

Ivana Ljubojević: "Svi problemi na ekskurziji riješeni, đaci presrećni"
Foto: ilustracija | Ivana Ljubojević: "Svi problemi na ekskurziji riješeni, đaci presrećni"

BANJALUKA - Uslovi u hotelu "Stari krovovi" u Novom Sadu, gdje su odsjeli učenici osmog razreda OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" iz Banjaluke, sada su odlični, a roditelji i učenici su prezadovoljni trenutnom situacijom.

Kazala je ovo danas za "Nezavisne novine" Ivana Ljubojević, direktorica Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski", dodajući da je na nastavnicima i učiteljima ogromna odgovornost kada vode učenike na ekskurzije te da se oni maksimalno angažuju i da imaju velike brige.

"Istovremeno im se stalno traže greške i propusti na koje nisu ni mogli uticati, propusti na koje ne može uticati ni uprava škola", kazala je Ljubojevićeva, dodajući da se svi nastavnici i učitelji stalno trude.

"Angažovani su maksimalno, ne spavaju, stalno prebrojavaju učenika pa i pri svakom odlasku u toalet na stajalištima, a stalno su na meti kritika", kazala je Ljubojevićeva.

Dodala je da su u stalnom kontaktu sa roditeljima učenika koji su na ekskurziji u Novom Sadu, koji, kako je navela Ljubojevićeva, danas šalju poruke u kojima poručuju da su i oni i djeca oduševljeni.

"Od 103 učenika, koliko ih je trenutno na ekskurziji, loša slika se stvara na osnovu reakcije nekoliko roditelja", rekla je Ljubojevićeva.

Istakla je da je nakon žalbi tih roditelja odmah uslijedila reakcija od strane Uprave ove škole, kao i Turističke agencije "Unis turs".

"Svi problemi su juče riješeni do povratka učenika sa jednog obilaska na ručak. Sve smetnje su otklonjene. Danas dobijam pozive u kojima me obavještavaju da su učenici presrećni", navela je Ljubojevićeva, dodajući da se nakon velikog truda koji je uložen da se djeca odvedu na ekskurziju najčešće blate nastavnici, učitelji i uprava škole.

"Mi da smo htjeli raditi profitabilniji posao ne bismo se bavili prosvjetom. Mi ovaj posao ne radimo zbog novca", rekla je Ljubojevićeva, koja je istakla da inicijativa koju će uputiti Ministarstvu prosvjete i kulture RS ide u smjeru da nadležno ministarstvo zaštiti prosvjetne radnike koji na ekskurzijama podnose najveći teret.

Dodala je da ju je njena zamjenica koja boravi sa djecom u Novom Sadu detaljno izvijestila o jelovniku koji učenici imaju.

"Za doručak su bili kajgana, viršle, čajna, šunka, dvije vrste salame, sir, pašteta, maslac, med, džem, mlijeko i čaj, te slatki kroasani koji  su poslije nestali. Za ručak supa, riža, piletina i kupus salata, za večeru ćufte, krompir, salata i banana, a sinoć su bili pire, šnicla, salata i jabuka. Mi jedemo istu hranu, nisam siguran šta djeca jedu kod kuće, ali vjerujte da je nama hrana OK", stoji u poruci zamjenice direktorice OŠ "Georgi Stojkov Rakovski".

Ljubojevićeva je istakla da svi učenici moraju striktno poštovati planirani program ekskurzije i da se mora ispoštovati vrijeme za doručak, ručak, večeru ili odlazak u obilazak.

"Bez obzira na program ekskurzije, u svim hotelima postoji određeno vrijeme za serviranje doručka i svi gosti ga moraju poštovati", zaključila je Ljubojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije