Društvo

Ivanić: Dom zdravlja na ponos Kotorvarošana

Ivanić: Dom zdravlja na ponos Kotorvarošana
Foto: Srna | Ivanić: Dom zdravlja na ponos Kotorvarošana

KOTOR VAROŠ - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić posjetio je novoizgrađeni blok Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" u Kotor Varošu i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ovaj projekat uspješno realizovan.

"Zahvaljujući fondaciji `Hajdar Alijev` iz Azerbejdžana u iznosu od 1.500.000 KM Kotor Varoš je dobio respektabilan objekat koji će biti od koristi svim pacijentima i zaposlenima u ovoj ustanovi", rekao je Ivanić.

On je dodao da su prijatelji iz Azerbejdžana nedavno donirali najmodernije sanitetsko vozilo Domu zdravlja u znak zahvalnosti za dobro realizovan projekat.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić rekao je da je ukupna površina nove zgrade, koja će biti uvezana u jednu cjelinu sa starim dijelom Doma zdravlja, biti 850 metara kvadratnih.

"Riječ je o modernom objektu koji će biti opremljen potpuno novom medicinskom opremom i namještajem u skladu sa svjetskim normama u zdravstvu. Objekat će imati podrum, prizemlje u kojem će biti smještena Služba hitne pomoći i sprat namijenjen za ambulante porodične medicine", rekao je Bibić i dodao da će objekat biti svečano otvoren 10. septembra.

Dom zdravlja ove godine ima 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske tokom današnje posjete Kotor Varošu razgovarao je i sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom o realizaciji novih projekata u ovoj lokalnoj zajednici.

"Nastojaćemo u narednom periodu rekonstruisati objekat stare austrougarske škole, koji je znatno devastiran. Postoji projekat u vrijednosti od 750.000 KM u okviru kojeg bi izgradili kulturni centar i biblioteku, a imamo obećanje gospodina Ivanića da će pružiti podršku u okviru svojih mogućnosti", rekao je Sakan.

Sakan je upoznao Ivanića o aktuelnoj situaciji u opštini Kotor Varoš, koja uz Derventu ima najmanju stopu nezaposlenosti u Republici Srpskoj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije