Društvo

Iz napuštenih objekata deložirano 70 migranata

Iz napuštenih objekata deložirano 70 migranata
Foto: N.N. | Iz napuštenih objekata deložirano 70 migranata

BIHAĆ- Inspektori Službe za poslove sa strancima BiH, u saradnji s policijom USK, deložirali su danas u jutarnjim satima 70 migranata koji su pronađeni u više napuštenih i devastiranih objekata na području grada Bihaća.

Migranti su deložirani iz napuštenih objekata propale zemljoradničke zadruge u naselju Kamenica, te nekoliko privatnih objekata koji se ne koriste.

Prema informacijama iz Službe za poslove sa strancima radi se o muškarcima iz Avganistana, Pakistana, Bangladeša i Indije, koji su potom prevezeni autobusima u prihvatni centar Lipa, gdje je izvršen njihov medicinski pregled, a potom im je osigurana hrana i smještaj.

Navodi se kako je ovo nastavak kontuniranih aktivnosti koje imaju za cilj da se migranti izmjeste iz gradskog područja i zbrinu u prihvatne centre radi što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko sanskog kantona.

Inače, u poslednjih nekoliko mjeseci preko 1000 migranata, koji su boravili u napuštenim i devastiranim objektima na području Bihaća, izmješteno je u Lipu, a takvi objekti su očišćeni i ograđeni fizičkim preprekama.

U posledne vrijeme primjećena je pojava da se migranti ponovo pokušavaju u pomenute objekte uklanjajući pri tome pomenute prepreke.

 Iako je situacija s migrantima tokom ovoga ljeta povoljnija u odnosu na ranije godine, oni i dalje pristižu na područje Unsko sanskog kantona, ali ipak u manjem broju.

Prema procjenama policije, trenutno se oko hiljadu migranata na području Bihaća nalazi van prihvatnih centara, a u ovome trenutku najveći broj njih boravi u divljim kampovima koji se nalaze u blizini granice s Hrvatskom, odakle pokušavaju preći na teritoriju Evropske unije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije