Društvo

Izabrani pobjednici petog m:tel App takmičenja

Izabrani pobjednici petog m:tel App takmičenja
Foto: N.N. | Izabrani pobjednici petog m:tel App takmičenja
N.N.

U petom ciklusu m:tel App takmičenja za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS, ove godine su na državnom nivou za najboljih pet odabrane aplikacije iz Banjaluke, Modriče, Visokog, Gradiške i Doboja.

Najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tela, po ocjeni stručnog žirija, pobjednici su ovog takmičenja, čime stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pobjedničke aplikacije petog državnog m:tel App takmičenja iz BiH su:

•      SteamGate - Gimnazija Banjaluka, mobilna aplikacija koja upotpunjuje iskustvo istraživanja i učenja raznih naučnih polja pomoću tehnologije proširene realnosti.

•      Dnevnik pčelarstva - Srednjoškolski centar "Jovan Cvijić" Modriča, moderna aplikacija namijenjena pčelarima da u realnom vremenu dobiju informacije sa pčelinjaka.

•      myTour - Mješovita srednja škola "Hazim Šabanović" Visoko, aplikacija koja predstavlja interaktivni turistički vodič koji će korisnicima pružiti sliku Bosne i Hercegovine sa svojim kulturnim i prirodnim bogatstvima.

•      HomeForMe - Tehnička škola Gradiška, aplikacija namijenjena kao pomoć pri dizajniranju kuće ili stana, razmjenu ideja i AR pomoć za dizajn prostorija.

•      Sanguis, Saobraćajna i elektro škola Doboj, aplikacija humanitarnog karaktera koja ima za cilj da poveže dobrovoljne davaoce krvi s onima kojima je krv potrebna.

Peti ciklus m:tel app takmičenje je obilježio veliki broj timova s inovativnim idejama i kvalitetnim aplikacijama. Zahvaljujemo svim učesnicima i pozivamo sve srednjoškolce u Bosni i Hercegovini da se pripreme za novi ciklus m:tel App takmičenja koji je predviđen početkom oktobra ove godine.

Autorima i mentorima izabranih aplikacija želimo puno uspjeha na regionalnom takmičenju, a svako od njih biće nagrađen odličnim OnePlus Nord N10 6/128 mobilnim telefonom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije